Recepti

Kruhek.

Kamutova štručka.

Čebular.

Kruh v pečici.

Pečen hlebec.

Pirino-koruzni hlebec.

Danes namesto kruhka.

Pečen fougasse.

Pečena pizza.

V košari.

Izrezani angeli.

Rolice po peki.

Zvitorepki.

Pečena pizza.

Pečene deteljice.

Pletenica s 4 prameni.

Vrtanek.

Danes na kruhku.

Lonček ajvarja.

Lončki marelične marmelade.

Brezglutenski recepti.

Piškoti z marmelado.

Razrezani piškoti.

Štirje mafijci.

Skleda krekerjev.

Ostali fermentavčki.

Kozarec kefirja.

12 thoughts on “Recepti

  • Živjo!

   :) Post o jogurtu res že dolgo čaka za objavo, ampak bo :) Ja, enkrat sva ga naredila tudi iz kozjega mleka, se da, postopek je isti. Če ste morda doma kje blizu Ljubljane, bo imel Luka prihodnjo soboto (22.2) v kraju Smrjene delavnico o izdelavi jogurta. Vabljeni.

   Pozdrav, Nataša

 1. Vau, pa sem ga zamudila. Jogurt !
  Nataša, pozdravljena. Sem ena od udeleženk delavnice Peka kruha z drožmi.
  Od takrat jem samo še fermentiran kruh, včeraj sem spekla koruznega, božansko.
  Otroke sem zastrupila s tem čudežem in če imajo na izbiro še tako “fin” kruh iz trgovine, posežejo po fermentavčku. Jaz pa nimam nič več nožev zapičenih v trebuh kadar jem, kakor sem jih prej vedno imela.
  Večkrat pobrskam po tvojem blogu in navdušeno “kopiram”. Hvala za te zakladke.
  Pozdravček,
  Andreja

  • Pozdravljeni!

   Ja, jogurt je bil res v soboto, je bilo res prijetno vzdušje, tudi veliko zgodb in vidikov od obiskovalcev, zares fino. Morda Luka naštimam še za kako delavnico :)

   In kako vesela sem vašega mnenja in izkušenj – o tem, koliko vi pečete in da tudi otroci jedo fermentiran kruh, to pomeni, da ste res dober kruh spekli, bravo :) Se pa res pozna v črevesju, ko je moka že malo prebavljena. Še kak domač jogurt za še več probiotikov, pa bo.

   Upam, da bom v prihodnje lahko še več receptov objavila, me malo čas za objavljat baše, no, nekaj jih je za preizkusit, sicer pa kakšne večkrat, pa je :)

   Lep dan, Nataša

 2. Pozdravljeni!

  Sem zelo navdušena nad vašimi recepti! Predvsem, ker uporabljate zdrave sestavine, super! Upam in želim še več zdravih receptov (sladic, glavnih obrokov)!

  Lp!

  • Pozdravljeni!

   Hvala za vaše mnenje, super, da najdete tudi kaj zase :) trenutno me je doletela manjša črna luknja, ampak se kmalu vrnem z novimi recepti!

   Lep dan, Nataša

 3. Dobro jutro, najprej iskrene čestitke ob nagradi za vaš trud in vloženo srčno energijo, hvala. Prava vilinčka ste pri delu s kruhom. Že dva tedna berem in gledam, Dosegla sem en betonček in enkiselček, dva ponesrečena fermenta iz rži, in odličnega iz pire. Prosim povejte ali rženi starter diši kot pirin,ali močno smrdiii? Ali je možno da je nekaj z moko narobe? Nevenka Prohinar

  • Pozdravljeni, ga. Nevenka! Hvala za vaše misli :)

   Če starter močno smrdi, to ni dober znak. Kdaj pa močno smrdi – ko ga nahranite, ko naraste (podvoji volumen) ali kasneje?
   Če uporabljate polnozrnato rženo moko in če je starter dolgo časa nenahranjen (in ga imate na sobni temperaturi), bo dobil kisel vonj, ne bo pa grozno smrdel, tako da je res lahko kaj drugega.

   Ko je starter zdrav, bo vonj bolj mlečno prijetne narave. Morda bi kaj bolje lahko videla tudi iz fotografije vašega starterja. Škoda, ker preko spleta ne morem pošiljati vonjev :)
   Po katerem receptu ste dobili betonček in po katerem enkiselček (dobri izrazi :)) ? Morda vam lahko tudi tukaj malo bolje pomagam :)

   Pozdrav, Nataša

 4. Nataša, dober večer, ufff, ravnokar sem odplaknila ržen starter, star tretji dan, smrdi. Moka je Vila natura, bio ržena polnozrnata moka.Zelo me zanima kje je napaka. Ali vam lahko moko pošljem, da še vi probate narediti starter?
  Hkrati delam iz polnozrnate pire, kupljena je na kmetiji Rengeo, ta je prijetno dišeč.
  Pekla sem po vaših receptih, betonček je imel premalo vode, drugi je nastal kiselček, ker sem starterju le dodajala moko in vodo in nič odvzela. Jedci so hvalili in vse “prehitro” pojedli. Trenutno nastaja kvašen pirin kruh brez mesenja, ker starter še ni zrel, jutri bi rada jedla kruh.
  Želim vam lepo nedeljo,Nevenka.

 5. Lepo pozdravljena, sporočam,da mi uspe le kruh iz pirinih droži. Kupila bom rženo moko v mlinu, upam da mi uspe starter iz rži. Za ponoven tečaj peke kruha se pa že odločam. Pozdrav, Nevenka

  • Pozdravljeni, ga. Nevenka!

   Opravičilo za pozen odgovor!
   Kako pa smrdi ržen starter? Ima zelo oster kisel vonj? Bolj po pivu? Po plesni oz. kot zatohlo?
   Ste morda iz Ljubljane ali od kod v bližini? Bi lahko preizkusila vašo moko in vam prinesla moj ržen starter za primerjavo? Mislim pa, da če vam pirin dela, je to čisto OK. Jaz tudi včasih uporabljam pirino moko, odvisno kaj imam pri roki.

   Pozdrav, Nataša

 6. Prijazen pozdrav Nataša,
  ržen starter je smrdel po ostrih plinih., neprijetno.
  Jaz bom v Lj. v četrtek, če se bova uspeli najti bom zelo vesela, želim si vsaj povonjati ržen starter. Moj gsm: 040 888 590, če utegnete me prosim pokličite, da se dogovoriva.
  Želim vam lep dan
  Nevenka

Hej, kar povej.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s